Rekabet Kurulu 6 şirkete soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, aralarında Arçelik, Lg ve Samsung’un da yer aldığı şirketler ile ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. 

EKONOMİ 27.09.2021, 17:21 28.09.2021, 10:11
Rekabet Kurulu 6 şirkete soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Arçelik, LG ve Samsung başta olmak üzere 6 şirket hakkında soruşturma başlattı.

“Gerekçe; rekabeti ihlal…”

Rekabet Kurulu (RK); BSH Ev Aletleri, Arçelik Pazarlama, LG, Gürses Elektronik, SVS Ticaret ve Samsung Electronics ile ilgili rekabeti ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesindeki açıklamada, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Arçelik Pazarlama AŞ, Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. ve LG Electronics Ticaret AŞ ile söz konusu teşebbüslerin distribütörlerinin, satıcılara internet satış yasağı getirmek ya da tekrar satış fiyatı tespitinde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal iddiasıyla yürütülen ön araştırma, Kurul tarafıından karara bağlandı.

“Bulgular yeterli düzeyde”

Ön araştırma sonucunda elde edilen belge, bilgi ve tespitleri müzakere eden Kurul, söz konusu bulguları yeterli ve ciddi bularak kanun maddesini ihlal edip etmediğinin belirlenmesine ilişkin teşebbüslerin haricinde Gürses Kurumsal Tedarik ve Elektronik Tic. Paz. AŞ ile SVS Dayanıklı Tüketim Malları Paz. ve Tic. Ltd. Şti. ile ilgili soruşturma açılması kararı aldı.

Yorumlar (0)