Piyasalar, TCMB'nin faiz kararına kilitlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 24 Kasım Perşembe günü yapılacak toplantıda kasım ayına ilişkin faiz kararını açıklayacak. Önceki ay faizi yüzde 10,5'e çeken TCMB'nin, bu ay tek haneli rakamlara inebileceği konuşuluyor.

EKONOMİ 20.11.2022, 11:52 21.11.2022, 08:11 Hakan Öksüz
Piyasalar, TCMB'nin faiz kararına kilitlendi

Ekim ayında yapılan toplantıda 150 baz puanlık indirime giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 10,5 seviyesine düşürmüştü. TCMB'nin kasım ayında vereceği faiz kararı merak ediliyor. 24 Kasım Perşembe günü yapılacak toplantının ardından faiz ile ilgili kararın saat 14.00'te açıklanması bekleniyor.

Faizde indirim sinyali

TCMB'nin kasım ayı toplantısında alacağı para politikası kararları merak ediliyor. Önceki ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, faizde indirimin devam edeceğine yönelik sinyaller vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "faizin tek hanelere indirilmesi" gerektiğini belirtmesi, bu ay yeni bir indirim kararının gelebileceğini gösteriyor.

Önümüzdeki hafta önemli veriler açıklanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasanın nabzını ölçmek için bir anket yaptı. Anketin sonuçlarına göre politika faizi cari ay beklentisi yüzde 9 oldu. Türkiye'de ekonomi alanında önümüzdeki hafta da önemli veriler açıklanacak. Salı günü tüketici güven endeksi, perşembe günü ise reel kesim güven endeksi duyurulacak. TCMB'nin Finansal İstikrar Raporu ise cuma günü yayımlanacak.

Yorumlar (0)