Petrol fiyatlarında hareketlilik! 22 Temmuz 2022 petrol fiyatları

Bu hafta petrol fiyatlarında meydana gelen sert inişin sonrasında gözler daha fazla indirim gelip gelmeyeceğine çevrilmişti. Ancak petrol haftanın son işlem gününde düşünülenin aksine yükselişe geçti.

EKONOMİ 22.07.2022, 09:59 22.07.2022, 14:39
Petrol fiyatlarında hareketlilik! 22 Temmuz 2022 petrol fiyatları

Rusya-Ukrayna savaşı, pandemi gibi birçok küresel olayın etkisi altına aldığı petrol fiyatları dalgalı hareketliliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta düşüş gösteren petrol fiyatında bu haftanın son işlem gününde beklenilenin aksine bir seyir gerçekleşti. Peki petrol fiyatı ne oldu?

Brent petrol ne kadar oldu?

Yeni işlem gününde ABD ham petrolü yüzde 1'e ulaşan bir çıkışla 97 doların üzerine yükseldi. Brent petrol ise aynı oranda (yüzde 1) bir çıkış seyretti ve 105 dolar düzeyine kadar geldi.

ABD’de petrol stokları erimeye başladı

Geçtiğimiz haftaya göre ABD'nin ticari ham petrol emtiası, ortalama 400 bin varil düşüş gösterdi.

Ülkedeki ham petrol emtiasının geçtiğimiz haftaya göre ortalama 400 bin varil azaldığını ifade eden ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), toplamda ki varil sayısının 426 milyon 600 bin varile düştüğünü açıkladı.

Gözler Putin ve Selman görüşmesine çevrilmişti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı ikili görüşme petrol piyasası tarafından ilgiyle takip edildi. Rus lider Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın görüşmesinin gündeminde dünya petrol pazarındaki dalgalı durum vardı.

Karşılıklı fayda ve petrol konuları görüşüldü

Gerçekleştirilen görüşme sonrasında Kremlin Sarayı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, karşılıklı fayda gösteren ekonomik ve ticari birlikteliğin genişletilmesine dikkat çekilerek, ikili ortaklıkların güncel hususlarının ele alındığı toplantıda, dünya petrol piyasasında yaşanan dalgalı durum da masaya yatırıldı.

OPEC+ kapsamında daha fazla anlaşmanın önemine vurgu yapılan müzakerede, bu formata katılım sağlayan ülkelerin global enerji pazarında gereken istikrarı ve dengeyi korumak adına sorumluluklarını dengeli bir şekilde sağlamalarından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Yorumlar (0)