Palamut 10 liraya düştü

Edirne'de fiyatı 10 liraya kadar gerileyen palamuta büyük ilgi var.

EKONOMİ 29.09.2020, 16:38 30.09.2020, 17:47
Palamut 10 liraya düştü

Geçtiğimiz sezona göre hayli bereketli gelen palamut, Edirne'de balıkçı tezgahlarını hareketlendirdi. Bu hareketlilik palamutun tezgâh fiyatına da yansıdı. Bolluk sebebiyle palamutun tezgâh fiyatı 10 liraya kadar geriledi.

Virabismillah diyerek denize açılan teknelerin limanlara kasa kasa palamutla dönmesi, balığın fiyatına da yansıdı.

Edirne Balık Pazarı'nda balıkçılık yapan Feridun Bistren, gazetecilerin sorularını cevaplarken, bereketli bir sezon geçirdiklerinin altını çizdi.

Muhtemelen sezonun en ucuz balığını sattıklarını vurgulayan Feridun Bistren, palamutta büyük bolluk olduğunu, bu zamanda bu fiyatlara palamut bulmanın mümkün olmadığını belirterek, tanesinin 700 gram geldiğini hatırlattı ve "Bu fiyata bugün alan aldı." diye konuştu.

Edirne Balık Pazarı balıkçılarından Hamza Köksoy ise palamut fiyatlarının daha da düşme ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.

Hem bol oluşu hem de fiyatının uygun oluşu sebebiyle tezgâhlarda en çok palamutun tüketildiğini bildiren Hamza Köksoy, "Bu sene Allah bize bol balık verdi." dedi.

Palamut fiyatlarının 5 liraya kadar gerilemesini beklediklerini belirten Hamza Köksoy, "Bu fiyatlar hem bizi hem de vatandaşı mutlu ediyor, herkesin yüzü gülüyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)