Orman köylüsüne destek: Bakan Kirişçi açıkladı

Orman köylüsünün gelir düzeyini arttıracaklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, ormandan elde edilen gelirlerden bu kişilere pay sağlanacağını aktardı.

EKONOMİ 20.03.2023, 17:40 21.03.2023, 14:35
Orman köylüsüne destek: Bakan Kirişçi açıkladı

Orman köylüsünün çetin koşullarda gelir elde etmeye çalıştığını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sağladığı çalışmaların karşılığı olacak şekilde ormandan toplanan gelirlerden pay verileceği duyuruldu.

Kanun teklifinin ayrıntıları aktarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TBMM Genel Kurulu'nda bugün çalışmaları başlayacak "Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin detaylarını paylaştı.

Orman Kanunu’na dair düzenlemenin sağladığı yeniliklere değinen Bakan Kirişci, “Orman köylümüzün aldığı gelir düzeyini yükselteceğiz. Ormandan sağlanan gelirlerden pay vereceğiz. Sigorta olma ve sigortaların bir bölümünün bakanlık tarafından giderilmesini sağlayacağız. Gerek yakacak adına odun masrafını ve gerekirse de kendi yapısının inşasında kullanacağı kereste ihtiyacı yüzde 70 indirimli şekilde verilecek. Ormanla ilgili vatandaşın birden fazla dosyası bulunuyor. Bu dosyaların halli hususunda kısa bir süre içerisinde kavuşturucu bu noktada birtakım düzenlemeler ele alınacak. Ormancılık ile ilgili hususlarda dijitalleşmenin çoğalmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)