Orman Genel Müdürlüğü'ne 5 bin işçi alımı: İşte detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü, 5 bin işçiye taşra teşkilatında geçici olmak üzere istihdam sağlayacak. 

EKONOMİ 07.04.2022, 10:18 07.04.2022, 16:53
Orman Genel Müdürlüğü'ne 5 bin işçi alımı: İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün, 5 bin işçi alımına yönelik ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

5 bin işçi ilanı Resmi Gazete’de

İlanda; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, itfaiyeci olarak 500,  "diğer orman işçisi" için 3 bin 937, aşçı pozisyonuna 280, "diğer bahçıvanlık ve fidanlık işçileri” için 183 ve işletme elektronik bakımcısı için 100 işçi istihdam edilecek.

Başvurular 11-15 Nisan arasında

İş ilanları, 11-15 Nisan tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlanacak. Gerekli koşulları karşılayan adaylar başvurularını bu siteden yapabilecek.

Uygulamalı ve sözlü sınava, iş ilanındaki kadro sayısının 4 katı aday çağrılacak. Bu kişiler, noter huzurunda yapılacak kura neticesine göre belirlenecek.

2 aylık deneme aşaması

Kura tarihi ve yeri İŞKUR açık iş ilanında açıklanacak, söz konusu Orman Bölge Müdürlüğü web sitesinden de ayrıca duyurulacak. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat yapılmayacak. İlan edilecek bütün pozisyonların deneme aşaması iki ay olacak.

İşçi alımına yönelik bütün bilgiler, adaylardan talep edilecek evraklar ile uygulamalı ve sözlü sınavın tarihi ve yeri, bölge müdürlükleri web sitesinden verilecek. İstenen koşulları karşılamadığı sonradan anlaşılan fark edilen kişinin başvurusu; başvuruları ilan, sınav ve atama aşamalarının her aşamasında idare tarafından sonlandırılabilecek.

Öte yandan ilanda, geçici işçi istihdamının gerçekleştirileceği pozisyonlar için gereken koşullar ile illerdeki kontenjana yönelik ayrıntılara da yer veriliyor.

Yorumlar (0)