Ödemeyenler dikkat: Ek MTV ve yapılandırma için süre daralıyor

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksitinin son ödeme tarihine sayılı günler kaldı. Ayrıca yapılandırmadan faydalanamayan mükelleflerin hesaplanan tutarların tamamının faizi ile ödenmesi için belirlenen 31 Ağustos olan son güne az bir zaman kala vatandaşlara hatırlatma yapıldı.

EKONOMİ 27.08.2023, 12:23 Şeyda Gül
Ödemeyenler dikkat: Ek MTV ve yapılandırma için süre daralıyor

Motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksitinde son 31 Ağustos 2023 olarak belirlendi. Son ödeme tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların, ödemelerin yapılması gerekiyor. Ek MTV, araç sahiplerinin 2023 yılında ödedikleri miktar kadar olacak ve ek vergi sadece bu yıla mahsus uygulanacak.

İlk taksitini bu ayın sonuna kadar ödeyecek olan araç sahipleri, ek MTV’de ikinci taksit ödemelerini ise Kasım ayı sonuna kadar yapılabilecek.

Depremlerden etkilenenler vergiden muaf olacak

Ayrıca, Eylül 2023 tarihinde ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobillerden yıllık motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacağı açıklanmıştı. Bu vergiyi yatırmayanlar araçlarını satamayacağı gibi aynı zamanda trafikten de çekemeyecek. Bunun yanı sıra vergi ödemesini yapmayanlar araçlarını hurdaya ayıramayacak, yurt dışına çıkaramayacak ve muayene de yaptıramayacak.

6 Şubat tarihinde asrın felaketini yaşayan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen araç sahipleri ise ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulacak.

Yapılandırmada son gün 31 Ağustos

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında da son tarih 31 Ağustos olarak duyuruldu. Yapılandırmadan peşin veya ilk taksit ödeme süresini geçirenler veya eksik yatıranlar kapsamda olacak.

Vergi mükellefleri bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile birlikte en geç 31 Ağustos sonuna kadar ödeyebilecek. Ayrıca bu kişililer katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmış olacak. Ancak peşin ödeme indiriminden faydalanamayacak.

Yorumlar (0)