Milli uçak 'TROY'un ilk müşterisi yurt dışından

UÇAKSAN, Pakistan'ın sivil ve askeri ürün tedarikçisi DSV ile 5+5 tane TROY T400 uçağının tedarikine dönük mukavele imzaladı.

EKONOMİ 03.10.2023, 18:18
Milli uçak 'TROY'un ilk müşterisi yurt dışından

Ülkemizin son dönemde ihraç ettiği havacılık ürünlerine genel amaç ve eğitim uçağı TROY T400 ilave ediliyor.

Edinilen bilgi doğrultusunda, UÇAKSAN, Pakistan'ın sivil ve askeri ürün tedarikçisi DSV (Defence & Strategic Ventures) ile 5+5 tane TROY T400 uçağının tedarikine dönük kontrat imzaladı.

Anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilecek teslimatlar ile ülkemizden son dönemlerde ihraç edilen havacılık platformlarına sivil uçaklar ilave edilecek. 

T400, UÇAKSAN tarafından geliştirilen ilk uçak olan iki kişilik T200'ün bir üst sınıfında konumlanıyor. 

Güçlü aerodinamik, glass kokpit ve karbon kompozit gövdeye sahip uçak, dört kişilik kapasiteyle görev yapıyor. 

Uçak, genel maksatlı görevlerde, tarım maksatlı görevlerde, genel havacılıkta ve pilotaj eğitimlerinde kullanılabiliyor.

T400, 80 kilometre/saat seyir hızıyla 3 bin 900 metreye kadar irtifada görev yapabiliyor. Uçuş menzili bin kilometre olan uçak, bin 200 kilogram kalkış ağırlığına sahip.



"Çok daha çabuk hareket etmemiz lazım"

UÇAKSAN CEO'su Emre Balcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sivil havacılıkta ürettikleri iki ve dört kişilik uçakların sınıfının en üst seviye uçakları olduğunu dile getirdi. 

Balcı, "Pakistan merkezli DSV ile uzun süren görüşmelerin ardından aldığımız sipariş bizim için ve Türkiye için gurur verici. Bu sipariş dışında yurt dışında başka şirketlerle de görüşme içindeyiz. Neticelendikçe açıklayacağız. Bundan böyle çok daha çabuk hareket etmemiz lazım. Tesisleşme yatırımlarımızı hızlandırıp, üretime geçmemiz lazım. Hedefimiz, dünyada sivil havacılık alanında da söz sahibi olabilmek." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)