Memur-Sen duyurdu! Uzlaşma yok

Memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yasal olarak belirlenen müzakere süresi tamamlandı. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümet ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını duyurdu.

EKONOMİ 21.08.2019, 08:20 21.08.2019, 08:27
Memur-Sen duyurdu! Uzlaşma yok

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Sendikaları Heyeti arasında 1 Ağustos günü başlayan 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yasal olarak belirlenen müzakere süresi sona erdi. 

Hükümet ve memur sendikaları arasında 20 günlük süre zarfında sözleşmeye ilişkin anlaşma sağlanamadı. 

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Twitter hesabından paylaştığı paylaşımda, "5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamıştır." ifaderini kullandı.

Hükümet,  5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklif yapmıştı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin yeni zam teklifine tepki göstermişti. 

Yalçın, "Yeni teklif, tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hala ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz." ifadelerini kullanmıştı. 

Hükümetten yeni zam teklifi gelmemesi üzerine Memur-Sen, dün saat 15.00'da iş bırakma eylemi yapmış, saat 17.00'da da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne boş cüzdan bırakmışlardı.  

Memur-Sen'in zam teklifi

Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi yaptığı açıklamada, taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı istemişti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu taleplerin makul ve karşılanabilir olduğunu bildirmişti. 

Yorumlar (0)