Memur-Sen'den yeni zam teklifine tepki!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin yeni zam teklifine ilişkin, "Yeni teklif, tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz." dedi.

EKONOMİ 19.08.2019, 11:36 19.08.2019, 11:39
Memur-Sen'den yeni zam teklifine tepki!

Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklif yaptı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin yeni zam teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "Yeni teklif, tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hala ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz." ifadelerini kullandı.

"Yeni teklifi en geç bugün sunmalarını istiyoruz"

Takvimde değişiklik yapılıp 2 gün müzakere sürecinin uzatılması gerektiğini belirten Yalçın, "Şu an içinde olduğumuz nokta uzlaşma ve sözleşme imzalama eşiğinin dışındadır. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz." diye konuştu. 

Hükümet memurlara yapılacak zam oranı ile ilgili son olarak 2020’de yüzde 3,5+3 ve 2021’de de yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı teklifinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)