Mayın endişesi balık tezgahlarına yansıdı

EKONOMİ 29.03.2022, 18:43 30.03.2022, 13:54
Mayın endişesi balık tezgahlarına yansıdı

İstanbul Boğazı'nda meydana gelen mayın paniğinin akabinde Karadeniz'e kıyı kesimlerde balık tutmak yasaklanmıştı. Ukrayna ordusu tarafından Rus gemilerine karşı Karadeniz’e döşenen ve fırtına neticesinde çıpalarından çıkarak sürüklenen mayınların ardından balıkçılar ava çıkamıyor. Yasakla birlikte balık tezgahları da boşaldı. Yasağın ardından balık fiyatları yukarı yönde ilerlerken, ortalama 20 ila 25 TL arasında yükselişler görüldü. Sezonun sonuna gelinmesi sebebiyle balığın az çıktığını söyleyen balıkçılar, mayın krizi ile birlikte tezgahların boşaldığını kaydetti. Hamsi ve mezgit 60 TL, istavrit 70 TL, çupra ve levrek ise 140 TL'den alıcı buluyor. 

"Denize açılmaya korkuyoruz"

Savaşın herkesi etkilediğini dile getiren Şafak Gün, “Mayın aslında balık tezgahlarına düştü. Av yasağının yaklaşması, ramazan ve mayın krizi sebebiyle tezgahlar boşaldı. Balıkçılar Marmara'ya açılmaya da korkuyor. İnşallah güzel haberler alırız. An itibarıyla satışlarımız kötü ve kar oranlarımız düşük." diye konuştu. 

"Bu sezon kötü geçti"

Bu sezonun balık hususunda verimsiz geçtiğinin altını çizen Gün, “Gözümüzü yeni sezona çevirdik. Mayın temizliği yapılırsa 3 hafta daha balık satarız. Fiyatlar da eski haline döner." dedi. 

Yorumlar (0)