Maske fiyatları tavan yaptı: Bakandan açıklama geldi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının hızla yayılması nedeniyle maske fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin, "Toplam 8 firmayla ilgili şikayet geldi. Reklam Kurulu toplantısı 10 Mart'taydı, onu maskeden dolayı 3'üne çektik." dedi.

EKONOMİ 27.02.2020, 12:57 27.02.2020, 13:09
Maske fiyatları tavan yaptı: Bakandan açıklama geldi!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. 

Koronavirüs henüz Türkiye'ye sıçramadı ancak vatandaşlar arasında tedirginliğin hâkim olduğu fark ediliyor. 

Özellikle komşu İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının artış göstermesi, söz konusu tedirginliği daha da artırdı.

Vatandaşların önlem olarak maske satın almaya yönelmesi, maske fiyatlarında fahiş artış yaşanmasına sebep oldu. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kamuoyunda tepki çeken konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

"Toplam 8 firmayla ilgili şikâyet geldi"

Bakan Pekcan, "Fiyat artışı yönünde şikayetler var. İnternet üzerinden satışlar olmak üzere toplam 8 firmayla ilgili şikâyet geldi. Ama vatandaşlarımız bize bu şikayetlerini ulaştırabilir. Mobil uygulamamız da var. Haksız fiyat artışı (HFA) bildirimi var. Şikayet başvuruya bastıkları anda da bilgi paylaşımı var. Ürün ve firmayla ilgili isterlerse fotoğraf da ekleyebiliyorlar. Gönderdikleri anda bakanlığımızın merkezine ve il müdürüne düşüyor. Hemen il müdürümüz gerekli önlemleri alıyor ve takibine başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Reklam Kurulu toplantısını öne çektik"

Pekcan, "Biz Ticaret Bakanlığı olarak burada hemen ceza kesmiyoruz. Önce savunma istiyoruz. Savunmasını alıp gerçekten sebeplerine bakıyoruz değerlendirdikten sonra reklam kurulu tarafından ceza kesilebiliyor. Reklam Kurulu toplantısı 10 Mart'taydı, onu maskeden dolayı 3'üne çektik." diye konuştu. 

Yorumlar (0)