Lodos, çatılardan sonra balık tezgahlarını da vurdu 

Ülkenin dört bir yanında etkili olan şiddetli fırtına, hayatı adeta felç etti. Çatıları ve ağaçları uçuran, vatandaşın canına ve malına kasteden lodos, balık tezgahlarını da vurdu. Balıkçılar fırtına sebebiyle balığa çıkamadı, eldeki balıklar da vatandaşa yetmedi. Tezgah tezgah gezerek hamsi arayan vatandaşa balıkçıların tepkisi ise “Hamsi inşallah Gürcistan’a geçmemiştir.” oldu. 

EKONOMİ 05.12.2021, 17:52 06.12.2021, 13:02
Lodos, çatılardan sonra balık tezgahlarını da vurdu 

Geçtiğimiz hafta ülkenin dört bir yanında etkili olan kuvvetli fırtınada hiç istenmeyen manzaralar yaşanmıştı. Vatandaşların canına ve malına zarar gelmiş, tonlarca ağırlıktaki kamyon ve tırların devrildiği görülmüş ve hatta otobüs durakları yerinden sökülmüştü. Saatteki hızı 130’u bulan rüzgar ve etkileri sebebiyle balıkçılar da balığa çıkamamıştı.  

Rüzgar ve fırtına durumu büyük oranda dinse de zaman zaman kendini göstermeye devam ediyor. Denize açılamamaktan dert yanan balıkçılar ellerinde balık kalmadığından şikayet ederken dertlerinin üstüne bir dert daha eklendi: hamsinin Gürcistan’a geçmesi. 



Düzce’de etkili olan kuvvetli fırtınanın yaraları sarılmaya çalışılırken vatandaşlar normal hayatlarına dönüyor. Tezgahlarının başında duran balıkçılar ise fırtına sonrası işe dönüşte büyük gerginlik yaşıyor. Çoğunluğu balığa çıkamayan balıkçılar, gidenlerin balık getirdiğini ve dağıttıklarını; haliyle kendilerine de yetmediğini kaydediyor. Şu anda stoktaki balıkları tüketen esnaf, mecburen fiyatlara zam yaptıklarını ifade ediyor. 

“Balığa çıkılırsa fiyatlar da düşer” 

Balıkçı esnafı, yaşananlar hakkında şunları dile getiriyor: “Düzce’deki fırtınadan hepimiz çok fazla etkilendik. Dün ancak denize çıkabildik. Fırtına sebebiyle balıkta azalma oldu o da haliyle fiyatları vurdu. Hamsi şu anda çok az. Lodos sebebiyle Gürcistan’a gittiğini düşünüyoruz ama inşallah gitmemiştir. Gittiyse de bir iki gün içinde dönmesini bekliyoruz. Şu anda Artvin Hopa sınırında olduğunu biliyoruz. Şu anda bazı balıklar 25 liradan başlıyor. Mezgit ve istavrit aynı fiyattan satılıyor. Çinekop ise 50-70 arasında. Sarıkanatın fiyatı arttı.” 

Yorumlar (0)