Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Kabus geri dönüyor

Ülkemizin batı bölgelerinde hafta başında etkili olan şiddetli lodos geri dönüyor. MGM, başta İstanbul olmak kaydıyla Marmara Bölgesi için 'sarı kod'lu uyarı yaptı. Rüzgarın hızının saatte 75 kilometre hıza kadar ulaşması tahmin ediliyor.

YAŞAM 02.12.2021, 19:06 03.12.2021, 17:44
Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Kabus geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, megakent İstanbul'a 'sarı kod'lu lodos uyarısı yaptı.

MGM tarafından yarın için bulunulan uyarıda, "Rüzgarın güneybatı ve güney yönlerinden şiddetli (40 ila 50 kilometre/saat) ve dönem dönem kısa süreli fırtına (60 ila 75 kilometre/saat) şeklinde esmesi öngörüldüğünden, meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Cumartesi günü yağış bekleniyor

MGM, Marmara Bölgesi'ne özel bir uyarı da yaptı.

Bahse konu uyarıda ise "Marmara Bölgesi'nde yarın rüzgarın güneybatı ve güney yönlerden şiddetli (40 ila 60 kilometre/saat) ve dönem dönem kısa süreli fırtına (60 ila 75 kilometre/saat) şeklinde etkili olması tahmin edildiğinden, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli ve olunması gerekmektedir." denildi.

Şiddetli rüzgarın ardından cumartesi günü yine ülkenin batı bölgelerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yorumlar (0)