Karadeniz gazı için tarih verildi

Fatih Dönmez, Karadeniz doğal gazının devreye girmesi tarihinin Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sebebiyle ötelendiğini kaydederek, "Nisan ayı sonunda Karadeniz doğal gazını karada yakıyor olacağız." dedi.

EKONOMİ 19.03.2023, 01:14
Karadeniz gazı için tarih verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bir televizyon kanalındaki programda gündeme dair değerlendirmeler yaptı.



"Sözümüzü tutacağız"

Dönmez, Karadeniz doğal gazı faaliyetlerinin kara işleme tesisinde yaklaşık olarak 1.300 işçinin deprem sürecinden dolayı etkilendiğini kaydederek, konuştu:

"İkinci depremle birlikte o çalışanlarımıza izin verdik. Bununla birlikte vinçleri ve ağır iş makinelerini de arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmak için afet bölgesine gönderdik. Bundan ötürü birtakım gecikmeler meydana geldi. Çalışanlarımız işin başına yavaş yavaş dönüyorlar. Hatta onların bir bölümünün ailelerini Bartın'a getirdik ve geçici barınma hizmeti verdik. Allah'ın izniyle verdiğimiz sözü tutacağız ve nisan ayı sonunda bu doğal gazı karada yakıyor olacağız. Yalnızca tesisin montajını bitirmek de yetmiyor, akabinde de işletmeye alma hazırlıklarına geçiliyor. Kontroller ve testler var. Tüm bunların da sağlıklı bir biçimde tamamlanması lazım. Allah'ın izniyle vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü harfiyen yerine getireceğiz ve yerli doğal gazımızı milletimizle buluşturacağız." 

Yorumlar (0)