Kamuya 43 bin personel alınacak

En çok alım Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak. SGK’ya bu sene 400 yeni personel alımı yapılırken, engelli istihdamı da sürecek.

EKONOMİ 09.07.2019, 08:42 09.07.2019, 09:05
Kamuya 43 bin personel alınacak

Hükûmetin bu yıl için hedeflediği 2,5 milyonluk istihdam atağında 2019 yılının ikinci yarısı hareketli geçecek. Bir taraftan özel sektörde istihdamın artması için İŞKUR iş ilanı çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan kamu kurumları da bünyelerinde yeni istihdamlar için ilan yayımlamaya başladı. İlk olarak Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı personel alımıyla ilgili peş peşe duyurular yaparken, diğer önemli kurumlar da Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla personel alımlarını ilan ediyor. Bu doğrultuda ilk etapta yaklaşık 43 bin kişinin kamuya katılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı açık ara ilk sırada

Kamu kurumlarında en fazla istihdam ise Sağlık Bakanlığında olacak. 2019 yılı içerisinde yapılacak atamalarla toplamda 29 bin 689 sağlık çalışanının işe alınması planlanıyor. İlk etapta 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, biyolog, odyolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, dil ve konuşma terapisti, iş ve uğraşı terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştirilecek. 
İkinci sırada Adalet Bakanlığı bulunuyor

Adalet Bakanlığı, en çok tayin yapılacak diğer bakanlık olacak. Merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 12 bin 713 personel alacak. Bu sayının 6 bin 126’sı infaz koruma memurluğu kadrosunda olacak. İnfaz ve koruma memurluğunu 3 bin 71 personelle zabıt katipliği, bin 169 personelle mübaşirlik, bin 99 ile sözleşmeli icra kâtibi izleyecek.

Engelli istihdamı da sürecek

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının yanı sıra Türkiye’nin önemli kurumları da personel alımı için duyurularını yapıyor. İlan edenlerden biri de SGK. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu yıl 400 personel alımı yapacak. Ayrıca TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları), 25 engelli personel alımı yapacak.Türkiye

Yorumlar (0)