Kalan 4800 yolcu için geri dönüş ayarlandı

Kalan 4800 İngiliz Thomas Cook tatilcisine Pazar günü geri dönüş uçuşları ayarlandı.

EKONOMİ 06.10.2019, 17:10
Kalan 4800 yolcu için geri dönüş ayarlandı

Ünlü seyahat şirketi Thomas Cook iflas etmesinin ardından, Matterhorn Operasyonu planını başlatan Sivil Havacılık İdaresi (CAA), bugün 24 uçuş gerçekleştireceğini söyledi.

Kalan yolcular, ABD’de Orlando’dan yapılacak bir uçuşta Pazartesi günü Manchester’a inecek.

CAA, Matterhorn Operasyonu kapsamında iki haftada 700’den fazla uçuş yapıldığını belirtti.

CAA genel müdürü Richard Moriarty, "İlk 13 günde yaklaşık 140 bin yolcunun İngiltere'ye dönmesi için düzenlemeler yaptık ve tatilcilerin yüzde 94'ünün eve döndükleri için memnunuz." dedi.

Bu uçakla geri dönmeyenlerin kendi planlarını yapmaları gerekecek, ancak Hava Yolculuğu Organizatörünün Lisans Programı (Atol) kapsamında olanlara paraları iade edilecek. Thomas Cook tatillerinin çoğunluğu paketler ve Atol korumalı.

Moriarty, Atol kapsamında olmayan ve erken dönmek isteyen yolcuların Pazar günlerinin kalan uçuşlarında hala koltuk bulabileceğini belirtti. Ancak, elverişlilik garantisi bulunmadığını ve bugün geri dönecek olanlara öncelik verileceğini vurguladı.

CAA, geri dönüş uçuşlarında koltuk bulunup bulunmadığını tespit etmek için, gezginler +44 1753 330 330 numaralı telefondan CAA çağrı merkezi ile temasa geçebileceğini açıkladı. Koltuk onaylanmadıkça tatilcilerin havaalanına gitmemeleri gerektiğini de ekledi.

Efsane devam ediyor

Şimdiye kadarki en büyük barış zamanı geri dönüşü olarak tarihe geçen bu olay, kalan yolcuların geri dönüşleri ile son bulacak.

Thomas Cook efsanesi, pek çok müşterinin gelecekteki seyahat planları kargaşa içinde bırakmasıyla ve binlerce iş kaybıyla sona erdi.

CAA, İngiltere'nin en eski seyahat grubu iflas ettiğinde iptal edilen 360 bin rezervasyonun iade edilmesine dikkat edeceğini belirtti.

Seyahat firması, 23 Eylül'ün ilk saatlerinde, bankalarından kurtarma fonları alamadığı için iflas etmişti.

İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Komitesi tarafından, yöneticilerin şirketin yönetimine odaklanan milletvekilleri ile ilgili bir soruşturma başlatıldı.

Muhasebe gözlemcisi Mali Raporlama Konseyi, şirketin denetimini inceleyecek.

Yorumlar (0)