İslam Memiş uyardı: Altın bulunamayacak

Altının en iyi yatırım aracı olduğunu ifade eden ekonomi uzmanı İslam Memiş, yakın dönemde fiziki altın bulmanın çok zor olacağını belirtti. Memiş, "Senelik gelirimizi altına endekslersek ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yaparsak, kar elde edebiliriz." dedi.

EKONOMİ 23.03.2022, 23:18 24.03.2022, 17:13
İslam Memiş uyardı: Altın bulunamayacak

Ekonomi uzmanı Memiş, yatırımcılara önerilerde bulundu. Altının en iyi yatırım aracı olduğunu kaydeden Memiş, yakın dönemde fiziki altın bulmanın zorlaşacağını söyledi. 

"En kazançlı ve karlı yatırım aracı altındır"

Memiş, şu sözleri sarf etti:

"Altın, tüm devletlerin merkez bankalarının kasalarında bulunması gereken ve swap karşılığı olan değerli bir madendir. Buna ek olarak altın, dünyada en az düzeyde bulunan madenlerin de başında gelir. Rusya'da fiziki altın satın alınmasına devlet tarafından yasak getirildi ve bir ilke daha imza atıldı. En kazançlı ve karlı yatırımın altın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Senelik gelirimizi altına endekslersek ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yaparsak, kar elde edebiliriz. Dünyada an itibarıyla büyük bir kriz söz konusu. Fakir ya da zengin fark etmeksizin tasarruf yoluna gitmezsek, bu dünya krizinden karlı çıkmamız imkan dahilinde değildir. Son dönemlerde en fazla değer kaybeden para biriminin de avro olduğunu söylemek istiyorum."

Yorumlar (0)