Çöp kenarında bulmuştu... Sayı 28'e çıktı

İstanbul sokaklarında bulduğu kedileri evinde besleyen hayvansever kadının, babasının sağlık problemleri sebebiyle 3 sene evvel dönüş yaptığı memleketine getirdiği 16 kedinin sayısı 28'e yükseldi.

YAŞAM 24.03.2022, 00:13
Çöp kenarında bulmuştu... Sayı 28'e çıktı

Esin Emine Muharremoğlu (36), henüz 11 yaşındayken gittiği megakent İstanbul'da çeşitli işlerde görev yaptı. Son olarak özel bir bankada çalışan Muharremoğlu, işten eve geldiği esnada çöpte bir kutu içerisinde yavru kediler ve annelerine rastladı. Muharremoğlu, bu kedilere bir süre boyunca evinde baktı.

Kedilerini de köye getirdi

Kastamonu'ya bağlı Azdavay ilçesindeki Kerpiçlik köyünde yaşayan babasının Parkinson ve alzaymır hastalığının şiddetlenmesi üzerine memleketine dönüş yapmaya karar veren genç kadın, evinde beslediği 16 kediyi de Kastamonu'ya getirdi.

Köyde hem kedileriyle hem de babasıyla ilgilenen Muharremoğlu'nun kedilerinin sayısı 28'e yükseldi.

Evinin alt katında bulunan ahıra yatak yerleştirilen Muharremoğlu, kedilerin soğuktan üşümemesi adına yatağın üzerini saman ve battaniye ile kapattı. Muharremoğlu, kedilerine araç çarpmasın diye köyün bazı noktalarına 'Dikkat hayvan çıkabilir' tabelası astı.

"Onları öylece bırakamadım"

Muharremoğlu, basın mensuplarına, hayvanları çok sevdiğini ifade etti.

Çöp konteynerinin içerisinde bulduğu kedilerden bir daha ayrılamadığını aktaran Muharremoğlu, şöyle konuştu:

"Çok küçük oldukları için kıyamadım. Orada öylece bırakıp gidemedim. Gizlice eve getirdim. Babam için köye gelmem lazımdı. 3 sene evvel kedilerimle birlikte köye geldik."

"Mama ve ilaç yardımına ihtiyacım var"

Kedi sayısının 3 senede arttığını kaydeden Muharremoğlu, "Onlar benim çocuğum, onlar benim parçam. Onlara bir şey olunca çok üzülüyorum. Onlara sıcak bir yer ayarladım. En azından üşümediler, hastalanmadılar." şeklinde konuştu. 

Muharremoğlu, kedileri için mama ve ilaç kabul ettiğini fakat maddi yardım talep etmediğini söyledi.

"O çok merhametli bir insan"

Köyde ikamet eden Emine Muharremoğlu ise genç kadının İstanbul'dan kedileriyle birlikte gelmesini ilk etapta köydekilerin çok yadırgadığını söyleyerek, "Köyde 'İstanbul'dan buraya kedi getirilir mi?' diye yadırgayanlar oldu. Bu kadar çok sayıda kedinin beslenmesini anlamsız buldular. Bir süre sonra alıştılar. Esin hayvanları çok seviyor. Hastalandıklarında ve öldüklerinde arkalarından ağlıyor. Çok merhametli bir insan." dedi. 

Yorumlar (0)