Hurda araçlar trafikten silindi

Hurda teşvikinin uygulandığı 2018 Haziran’dan bu yana 400.000’den fazla araç trafikten silindi.

EKONOMİ 03.01.2020, 16:50
Hurda araçlar trafikten silindi

OSD (Otomotiv Sanayii Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün,2019 YIL sonu itibarıyla son bulan ve halk arasında hurda teşviki olarak bilinen ‘Yaşlı Araç Değişim Programı' ile programın başladığı Haziran 2018 tarihinden  bu yana 400.000’den fazla hurda aracın trafikten silindiğine dikkat çekti.

OSD tarafından yapılan açıklamada düşüncelerine yer verilen Başkan Yenigün, “Yaşlı Araç Değişim Programı’ iç pazarın canlanmasına neden oldu. Program ekonomiye sağladığı katkının yanında trafik güvenliğine ve her şeyden önemlisi çevre duyarlılığına da büyük katkıları oldu.” dedi.

Başkan Yenigün, "Hurda teşvik programında hurda aracın aynı araçla değişim şartı kaldırılarak, hurda teşvik programı diğer ülkelerde olduğu gibi sürekli bir program olarak ele alınmalı. Hurda teşvik programının 2019 yılı sonrasında da devam ettirilmesi, ülke ihracatının %19’unu gerçekleştiren otomotiv sektörünün daha da büyüyüp gelişmesi için önemli olacaktır." ifadelerini kullandı.
 
“Yaşlı Araç Değişim Programı”nın otomotiv iç piyasasının canlanması için çok önemli olduğunu belirten Yenigün, Kasım ayında devreye alınan vergi düzenlemelerinin piyasanın yavaşlamasına neden olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)