Hamsi Marmara balıkçısının yüzünü güldürdü

Marmara'da balıkçının yüzü hamsi ile gülüyor. Kilosu şimdilik 40 lira ama bu şekilde bereketli giderse gelecek haftadan itibaren fiyatı ciddi oranda düşebilir.

EKONOMİ 10.11.2020, 15:32 11.11.2020, 13:30
Hamsi Marmara balıkçısının yüzünü güldürdü

Tekirdağlı balıkçılar Marmara'da avlandılar ve yüzleri güler hâlde hamsiyle döndüler.

Tekirdağlı balıkçılar, Karadeniz'de bol bol palamut avladıktan sonra Marmara'da hamsi avına çıktılar ve bekledikleri gibi bol hamsi ile karşılaştılar. Limana dönen Tekirdağlı balıkçıların ağlarının dolu olduğu görüldü.

Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, son 3 gündür balıkçıların ağlarına yüksek miktarda hamsinin takıldığını açıkladı.

İbrahim Pehlivanoğlu, Tekirdağlı balıkçıların bol hamsiyle avdan döndüklerini ve ilerleyen günlerde bu bolluğun fiyatlara da yansıyabileceğini bildirdi.

Balıkçılardan İdris Şeremet ise hamsi bolluğunun deniz suyunun soğumasından kaynaklandığını belirtti.

"Hamsinin bolluğu bereketi tüm balıkçı arkadaşlarımızın yüzünü güldürdü, tüm ağlarımız doldu" diyen İdris Şeremet, hamsi bolluğunun devam etmesi için dua ettiklerini kaydederek, palamutla başlayan sezonun hamsiyle sürdüğünü, güzel bir sezon geçirmek için dualarına devam ettiklerini ifade etti.

Hamsi hâlihazırda kilosu 40 liradan satılıyor. Ancak son 3 günlük bolluğun sürmesi durumunda gelecek haftadan itibaren hamsinin fiyatında ciddi düşüş olması bekleniyor.

Yorumlar (0)