Palamut sahneden indi! Sıra istavritte...

Tezgahları süsleyen palamutların yerini artık istavritler almaya başladı.

EKONOMİ 08.11.2020, 17:57 09.11.2020, 14:22
Palamut sahneden indi! Sıra istavritte...

Tekirdağ'da palamutun ardından balıkçıların ağlarına artık istavritler takılmaya başlayınca tezgahlar istavritle dolup taştı.

Bu sezon önceki sezona göre hayli bereketli geçerken vatandaşlar hamsiye de palamuta da doydu ve artık son zamanlarda balıkçıların ağlarına takılan istavrite yönelerek onunla da hasret gidermeye başladı.

"Vatandaş palamuda doydu"

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi'nin başkanlığını yürüten İbrahim Pehlivanoğlu, AA'ya açıklama yaparak, hamsi ve palamutun ardından istavritin de hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

"Vatandaşlar bu sene resmen palamuda doydu" diyen İbrahim Pehlivanoğlu, 2020 yılının balıkçılar açısından son derece verimli geçtiğini, palamut bereketinin de gayet iyi olduğunu belirterek, balıkçıların ağlarına son günlerde istavrit ve hamsinin takılmaya başladığını, diğer mevsim balıklarının da tezgahlarda satışa sunulduğunu ifade etti.

Vatandaşların en çok istavriti tercih ettiğini kaydeden Pehlivanoğlu, bolluk sebebiyle tüm tezgâhlardaki balıkların taze olduğunu ve herkesin damağına uygun mutlaka bir balık çeşidinin bulunduğunu bildirdi.

Balıkçılar da çok memnun

Tekirdağ'da balıkçılık işletmeciliği yapan Hasan Erol da bilhassa denizlerde daha yoğun olarak havaların soğuması sebebiyle tezgâhlarda balık çeşidinin arttığını ve daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

Balıkçı esnafı Hasan Erol, "Palamut bitti ama ağlara bu kez de hamsi, istavrit ve çinekop takılmaya başladı. Bugünlerde istavrite yoğun talep var. Hamsi ise fiyatı sebebiyle ikinci sırada tercih ediliyor. Çinekop, levrek ve çupra tercih edenler de var. Hamsi günlük olduğu için fiyatı her zaman değişiyor. Maalesef hamsinin fiyatı 40-50 liranın altına inmedi. İstavritte ise iriliğe göre fiyat değişiyor. Şu anda 40 liradan alıcı buluyor. İstavritin farklı çeşitleri de bulunduğu için fiyatlarda da farklılık oluyor. Vatandaşlar ise son günlerde en çok istavriti tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)