Kılıçdaroğlu: Osmanlı batarken para basacak bankası yoktu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 kıtaya hâkim olan Osmanlı İmparatorluğu'nun para basacak millî bankaya sahip olmadığını belirterek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı (TCMB) kurduğunu ifade etti. 

SİYASET 10.11.2020, 15:44
Kılıçdaroğlu: Osmanlı batarken para basacak bankası yoktu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün düzenlediği grup toplantısında Cumhuriyet'in kazanımlarında değindi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'i "kimsesizlerin kimsesi" olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu, Türk millerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını yükseltmesi gerektiğini belirtti.

İkinci yüzyıla Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırarak adım atılması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 13 maddelik İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde daha da önem kazandığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle andığını kaydetti. 

"Merkez Bankası'nı kurdu"

Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma sürecinde kendi parasını basacak bir millî bankaya sahip olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, 7 kıtaya hâkim olan imparatorluğun kendi bankasının bulunmadığını ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı (TCMB) kurduğunu hatırlattı.

"Sanayi alanında önemli işler yaptı"

Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün geniş çaplı bir sanayi atılımında bulunduğunu ve Sanayi Devrimi'ne yetişmeye çalıştığını aktararak, 17 Şubat-4 Mart 1923 tarihleri arasında İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığını ve 1.135 delege ile ekonomik sorunların ele alındığını anımsattı.

"Hatay'ı Türkiye'ye kazandırdı"

İç ve dış borçları denetleyen Düyûn-ı Umûmiye'de görevli memur sayısının Osmanlı İmparatorluğu'nun Maliye Bakanlığında görevli memur sayısından daha fazla olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay'ı Türkiye'ye kazandırdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in kazanımlarının çocuklara anlatılması gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)