Hamsi bolluğu yüzleri güldürdü

Zonguldak'ın Ereğli ile Düzce'nin Akçakoca ilçelerinde denize açılan balıkçılar, limana bin ton hamsiyle birlikte döndü.

EKONOMİ 04.11.2019, 15:03
Hamsi bolluğu yüzleri güldürdü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi ile Düzce'nin Akçakoca ilçesinde gırgır ve trol tekneleriyle denize açılan balıkçılar, avladıkları büyük miktarda hamsiyle limana dönmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyor.

Ereğli'de 700 ton

Zonguldak'ta Ereğli Limanı'ndan denize açılan balıkçılar, gece boyunca avladıkları 700 ton hamsiyle limana dönüş yaptılar.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, iyi geçen sezon vesilesiyle hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünün güldüğünü ifade etti.

Ereğli Limanı'na farklı bölgelerden gelen balıkçıların binlerce kasa hamsi avladığını belirten Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse, balıkların ülkenin her noktasına gönderildiğini dile getirdi.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse, hamsideki bereketin devam etmesini dileyerek, "Geceden bu yana yaklaşık 50 bin kasa hamsi tutuldu, bu da 700 ton hamsi yapar. Bu limandan çıkan balıklar Türkiye'nin her noktasına ulaşıyor." şeklinde konuştu.

2018'e göre 2019 yılında hamsinin daha fazla olduğunu dile getiren Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Hakkı Köse, balığın artmasıyla vatandaşların ucuz balık yeme fırsatı yakaladığının altını çizdi.

Bu arada Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderilmek üzere hamsi yüklenen kamyonlar, liman girişinde ve sahil güzergâhında uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Kalite ve fiyatlar tezgâha hemen yansıdı

Batı Karadeniz'in en önemli limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de balıkçılar, avladıkları 300 ton hamsiyle limana dönüş yaptılar.

Gırgır ve trol tekneleriyle gece saatlerinde Karadeniz'e açılan ve sabah limana dönen balıkçıların yüzü hamsi bolluğuyla güldü.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, bol miktarda hamsi çıktığını belirterek, "Bölgemizde ciddi oranda hamsi avcılığı başladı. Bu sabah yaklaşık 300 ton hamsi çıktığını gördük. Birkaç gün daha bu şekilde devam edecek gibi. Kalite ve fiyatlar tezgaha anında yansıdı." ifadelerini kullandı.


 
Hamsinin bu aylarda lezzetli olduğunun altını çizen Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, "Şu anda hamsinin tüketilme zamanı. Bol olması, balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürüyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)