FED'den kripto yorumu: Düzenleme şart oldu!

FED Başkan Yardımcısı Lael Brainard, son zamanlardaki yüksek fiyat oynaklığı ile birlikte kırılganlığı ortaya çıkan kripto piyasasında sağlam bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini kaydetti.

EKONOMİ 08.07.2022, 23:18 12.07.2022, 08:41 Hakan Öksüz
FED'den kripto yorumu: Düzenleme şart oldu!

Kripto paralar, son yıllarda en popüler yatırım araçlarından birine dönüştü. Yüksek fiyat hareketleri nedeniyle yatırımcıların tercih ettiği kripto piyasası, bir süredir düşüş eğilimindeydi. Lider kripto para olan Bitcoin'in 20 bin dolar seviyesinin altına düşmesi ve Terra (LUNA) gibi bazı projelerin batması, piyasada çalkantılara neden oldu. 

"Daha sağlam temeller için regülasyon şart"

Uzun yıllar boyunca kripto dünyasını inceleyen finansal kuruluşlar, piyasada düzenleme yapılması gerektiğini belirtiyor. ABD Merkez Bankası (FED), kripto piyasasında "regülasyon" yapılması gerektiğini bildiren kuruluşlardan biri oldu. FED Başkan Yardımcısı Lael Brainard, kripto sektörünün buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Brainard, daha sağlam bir temel atmak için ülkelerin kendi düzenleyicilerinin ve uluslararası kuruluşların birlikte çalışması gerektiğine değindi.

"Piyasanın kırılganlığı ortaya çıktı"

Kripto piyasasının düzenleme olmadan büyümesinin ciddi finansal risklere neden olacağını kaydeden Brainard, "Son aylardaki yüksek oynaklıklar, piyasada ciddi bir düzenleme yapılması gerektiğini gösteriyor. Piyasanın bir hayli kırılgan olduğu ortaya çıktı. Kripto ekosisteminin temellerinin daha sağlam olması için şimdi düzenleme yapmak gerekiyor. Aksi halde kripto marketi ne kadar büyürse büyüsün, büyük çöküşlerin yaşanması an meselesi olacaktır." dedi.

Yorumlar (0)