Fatih Dönmez, Karadeniz gazı için tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne yaptığı ziyarette Karadeniz gazı için tarih verdi.

EKONOMİ 22.03.2023, 12:45 23.03.2023, 17:41
Fatih Dönmez, Karadeniz gazı için tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Nisan ayında yerli gazın Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne getirileceğini ifade etti.

Türkiye'nin enerji bağımsızlığında kilidi kıracak Karadeniz gazında çalışmalar sürüyor. Denizde ve karada 8 binin üzerinde insanın ter döktüğü kritik projenin ilk fazının tamamlanması konusunda sona geliniyor.

Fatih Dönmez, çalışmaları sahada takip etti

Bakan Dönmez de sahadaki çalışmaları incelemek ve gelinmiş olan son noktaya ilişkin bilgi almak için Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne ziyarette bulundu. İlk olarak TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin'den çalışmalara dair sunum alan Dönmez, sonrasında ise çalışmaları sahada takip etti.

Dönmez, incelemeler sonrasında yapmış olduğu paylaşımda sıkça bölgeye gelip çalışmalara dair bilgi aldığını ifade etti.

Depremden dolayı sahada çalışanların bir kısmının bölgeye gitmek zorunda kaldığını anımsatan Dönmez, "Çünkü enkazın altında kalan aileler bulunuyordu. Bir yandan da arama kurtarma çalışmalarına TPAO ekipleri gerek insan kaynağı gerekse insan gücü ile destek olmuştu. Orada bulunan personelimizin büyük bir kısmı yeniden proje alanına geri döndüler." şeklinde konuştu.

Yerli gaza ilişkin son durumu ise Dönmez, "Nasipse milletimizin ve ekibimizin büyük bir sabırsızlıkla beklediği an yaklaşıyor. İnşallah kısa süre içerisinde nisan ayında Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne getireceğiz" şeklinde konuştu.

"Bu proje 85 milyon insanımıza ait"

Sahadaki çalışmaların büyük bir gayret ve özveriyle 7-24 sürdürüldüğünün altını çizen Dönmez, şunları söyledi:

"Halen acımız taze. Depremde birçok insanımızı yitirdik. Ancak yaralı süratle sarmaya çalışıyoruz. Yaraları sararken öte yandan da ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için başlatmış olduğumuz projeleri hayata geçirmek için yoğun bir mesaideyiz. Böylesine projeler 85 milyon insanımızın ortak projeleridir. Bu değerler, 85 milyon insanımızın, gencinden yaşlısına ortak malıdır. Çalışanlarımız da ekibimiz de bu bilinç ile çalışmalarına devam ediyorlar."

Dönmez, sahada bulunan çalışanlara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Yorumlar (0)