EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Emekli bayram ikramiyesi kaç lira? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi? Yanıtlar haberde...

EKONOMİ 22.03.2023, 13:20 22.03.2023, 13:30 Hakan Öksüz
EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Ramazan ayına girerken emekli ikramiyesi hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Emekli bayram ikramiyesi kaç lira? ve emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? gibi soruların yanıtları aranıyor. Önceki yıl emekli bayram ikramiyesi 1100 TL olarak ödenmişti. Bu yıl ikramiye tutarının değişip değişmeyeceği merak ediliyor. EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi? sorusuna da yanıt aranıyor.

Emekli bayram ikramiyesi kaç lira, ne zaman ödenecek?

Binlerce vatandaş emekli bayram ikramiyesi kaç lira, ne zaman ödenecek? sorusunun yanıtını arıyor. Bu yıl geçerli olacak emekli bayram ikramiyesi tutarı hakkında henüz net bir açıklama gelmedi. Önceki yıl bayramlarda emeklilere 1100 TL ödeme yapılmıştı. Bu yıl ödemelerin 1500 lirayı bulabileceği düşünülüyor. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bununla ilgili kesin bir tarih olmasa da bayramdan 1 hafta önce ödemenin hesaplara yatması bekleniyor.

EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik yasa teklifinin TBMM'den geçmesi ile birlikte toplamda yaklaşık 2,2 milyon kişiye emeklilik yolu açıldı. EYT'lilere bu yıl bayramlarda ikramiye ödenip ödenmeyeceği tartışma konusu oldu. EYT'lilere bayram ikramiyesi ödenecek mi? sorusunun cevabı merak ediliyor. 

Söz konusu açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Emeklilik dilekçesini mart ayında verenlerin, nisan ayında hesaplara yatacak bayram ödemesinden faydalanabileceği kaydedildi. EYT'lilerin emekli maaşı hak edişlerinin 1 Nisan'da başlayacağı, 17 Nisan'da hem maaşlarının bir kısmını hem de bayram ödemelerini alacakları ifade edildi.

Yorumlar (0)