Facebook piyasaya kripto para sürecek

Facebook şirketi, 2020 senesinde “Libra” adlı yeni bir kripto para biriminin piyasaya sürülmesinin planlandığını açıkladı.

EKONOMİ 18.06.2019, 15:38
Facebook piyasaya kripto para sürecek

Sosyal paylaşım platformu Facebook, gelecek sene (2020) yeni bir kripto para birimini piyasaya süreceğini ilan etti.

Facebook’tan yapılan yazılı açıklamada 2020 senesinde piyasaya sürülecek kripto para biriminin “Libra” olarak isimlendirileceğini, Mastercard ve Visa gibi ödeme sistemleri tarafından da destekleneceği açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada Facebook’un kripto para birimine ilaveten “Calibra” adı verilen bir dijital cüzdanın kurulacağı, platformun kullanıcılarının kendi aralarında mesajlaşıyor gibi “Libra” transferi yapabileceği ifade edildi.

Facebook'tan yapılan açıklamada, “Dünyanın pek çok yerindeki insan en basit seviyedeki finansal hizmetlere maalesef erişemiyor. Oysa ki dünyada yetişkinliklerin neredeyse yarısının banka hesabı bulunmuyor. Gelişen ülkelerde ve kadınlar arasında bu oran daha da kötü durumda. Gelişen piyasalardaki küçük işletmelerin neredeyse yüzde 70’inin krediye erişimi bulunmuyor." denildi.

Açıklamada Facebook kullanıcılarının sunulacak yeni hizmetle tasarruf, harcama ve para transferi yapabilmesinin amaçlandığına işaret edildi.

Facebook açıklamasında kripto para biriminin ve dijital cüzdanın Facebook Messenger, WhatsApp ya da “Calibra”nın kendi cep telefonu yazılımı üzerinden kullanılmasının mümkün olacağı anımsatıldı.


 

Yorumlar (0)