Ev arayanlar dikkat! Bakan Kurum'dan, kira ve konut fiyatları müjdesi!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan, kira ve konut fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. Kurum, konut ve kira fiyatlarında da gerileme olacağını söyleyerek, "Vatandaşımızı inşallah her işte olduğu gibi konutta da aç ve açıkta bırakmayacağız." sözlerini kullandı.

EKONOMİ 02.08.2022, 13:08
Ev arayanlar dikkat! Bakan Kurum'dan, kira ve konut fiyatları müjdesi!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün kabine toplantısından sonra artan kira ve konut fiyatları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

“Fiyatlardaki artış suni”

Fiyatlarda suni bir artış yaşandığını söyleyen Kurum, çimento ve demir maliyetlerinin de gerilemeye başladığını aktardı.

Salgın etkisinden sonra küresel tedarik zincirinin de artık yavaş yavaş yerine oturduğunu, ülkelerin tekrar üretime geçtiğini belirten Kurum, "Üretime geçince arz arttı, talep aynı oranda kalınca fiyatlar da düşüyor” sözlerini kullandı. 

“Konut ve kira fiyatlarında düşüş olacak”

"Konut ve kira fiyatlarında gerileme olacak" diyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 81 ile sosyal konut projesini de anımsattı. Kurum "İnşallah her işte olduğu gibi vatandaşımızı, kira ve konut işinde aç ve açıkta bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

Kira fiyatlarına sınır getirilmişti

Fahiş kira artışlarına ilişkin düzenleme yapılmıştı. Enflasyonda yaşanan yükselişin ardından Temmuz 2022-Temmuz 2023 arasında kira artışlarına yüzde 25 artış sınır getirme kararı verilmişti. 12 aylık TÜFE ortalaması kapsamında kira artışı belirleniyordu.

Yorumlar (0)