Akkuyu Nükleer’de sözleşme krizi! Kabineye taşındı

Mersin’de inşası sürdürülen Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç (NGS) santrali planında bulunan IC İçtaş A.Ş.’nin anlaşması 26 Temmuz tarihinde feshedildi. Yaşanan bu olay sonrasında Enerji Bakanı Fatih Dönmez, her iki kesimin söylemlerinin değerlendirildiğini aktararak, detaylı bir açıklama da geleceğini söyledi.

GÜNDEM 02.08.2022, 13:10 02.08.2022, 17:25
Akkuyu Nükleer’de sözleşme krizi! Kabineye taşındı

Mersin’de inşası sürdürülen Akkuyu Nükleer Güç (ANG) Santrali hakkında polemikler devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.

“İki tarafında iddiaları inceleniyor”

Projede bulunan yerli firmalardan birisi olan IC İçtaş A.Ş.’nin anlaşmasının feshedilmesi ile beraber konu gündeme taşındı. Bakan Dönmez, "Akkuyu hususunda kabinede gereken bütün bilgilendirmeleri sağladım. Şu an için iki kesiminde iddialarını inceliyoruz. Bu durum için detaylı açıklamayı ise daha sonra yapacağız” şeklinde ifade etti.

Ne olmuştu?

Akkuyu Nükleer Santrali projesi ile ilgili yeni bir firma ile anlaşma kararı alınmıştı. Konu ile ilgili daha önce çalışan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile anlaşma feshedilmişti, yerine ise TSM Enerji Limited firması ile anlaşma imzalanmıştı.

26 Temmuz günü Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Zoteeva tarafından Titan 2-IC İçtaş'la yapılan anlaşmanın feshedildiğini açıklanmıştı. IC İçtaş bu kararın ardından durumu “usulsüz, hileli ve haksız” şeklinde değerlendirmişti. Planlama içerisinde ana yüklenici şeklinde TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi ile anlaşmaya vardıklarını ifade eden Zoteeva, yüklenicinin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre göre bir Türk firması olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)