Erdoğan duyurmuştu: Detayları belli oldu

Doğal afetler sebebiyle zarar gören ve deprem bölgesi ilan edilen bölgelerdeki üstyapı, altyapı ve imar faaliyetleri için Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olan tüzel kişiliğe bağlı bir 'Afet Yeniden İmar Fonu' oluşturulacak.

EKONOMİ 01.03.2023, 22:43 02.03.2023, 17:49
Erdoğan duyurmuştu: Detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, depremin ardından kentlerin hızla ayağa kalkabilmesini sağlamak için 'Afet Yeniden İmar Fonu' oluşturulacağını duyurmuştu. 

Edinilen bilgiler doğrultusunda, Afet Yeniden İmar Fonu Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında ilgili bakanlardan kurulacak.



Fonun kaynakları

Afet Yeniden İmar Fonu, harcama programlarını, aktarılacak kaynak tutarını ve fondan kaynak aktarımı yapılacak projeleri belirleyecek.

Afet Yeniden İmar Fonunun kaynakları ülke içi ve ülke dışından gelen her tür kredi, hibe, yardım ve bağışlar, bütçeye bu maksatla konulacak ödenek, kanunla oluşturulan fonlardan Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenecek oranda gerçekleştirilecek aktarımlar, Afet Yeniden İmar Fonunca ülke içi ve ülke dışı para ve sermaye piyasalarından ilgili mevzuat çerçevesinde yer alan onay ve izinler aranmaksızın, kuruluş ve kurumların mevzuatındaki her çeşit sınırlamalardan muaf tutularak temin edilen kaynak ve finansmanlardan, sermaye ve para piyasaları haricinde diğer yöntemlerle temin edilen finansmandan ve diğer gelirlerden oluşturulacak.

Yorumlar (0)