Erbakan'dan zam tepkisi: "Vatandaşın maaşları eridi"

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda vergi zamlarına isyan etti. Emeklilerin maaşlarına seyyanen zam yapılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiklerini kaydeden Erbakan, "ÖTV'ye ve her türlü vergiye yapılan zam, maaşların erimesine sebep oldu. Bu zamlara tepki gösteriyoruz." dedi.

EKONOMİ 29.07.2023, 17:23 31.07.2023, 09:09 Hakan Öksüz
Erbakan'dan zam tepkisi: "Vatandaşın maaşları eridi"

Partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, gündemdeki önemli konu başlıklarına değindi. "Milli Görüş belediyeciliğini" tekrar milletle buluşturmak istediklerini vurgulayan Erbakan, 8 ay sonra yapılacak yerel seçimleri işaret etti.

"Kim bilir HDP'ye ne sözler verdiler?"

Cumhur İttifakı'na destek verirken pazarlık yapmadıklarını kaydeden Erbakan, "Şerre engel olmak için ittifaka dahil olduk. İnançlı insanlar kazanımlarını keybetmesin diye aldık bu kararı. Karşı taraftaki blokun (Millet İttifakı) nasıl pazarlıklar içinde olduğunu görüyoruz. İçişleri Bakanlığı ve MİT Başkanlığı sözleri verilmiş. Biz de basından öğreniyoruz. Yüzde 2 oy alan partiyle (Zafer Partisi) böyle pazarlıklar yapıldıysa kim bilir HDP'ye ne sözler verildi?" dedi.

"Kimseye diyet borcumuz yok"

Milletin yaşadığı sorunların giderilmesi için gördükleri doğru ve yanlışları dillendirmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Fatih Erbakan, "Mutabakat metninde bazı olmazsa olmazları ortaya koyduk. Bunlara uyulması halinde desteğimizi vereceğimizi söyledik. Pazarlığa girişmedik. Kimseye diyet borcumuz yok." ifadelerini kullandı.

"Zamlar yüzünden vatandaşın maaşı eridi"

Memur maaşlarına seyyanen zam uygulandığını hatırlatan Erbakan, "Aynı şekilde emekli maaşlarına da seyyanen zam yapılmalı. Mağduriyetler giderilmeli. Kademeli emeklilik düzenlemesi gündeme alınmalı. Maaşlara zam yapıldı ancak vatandaşın eline geçemeden bu aylıklar eridi. ÖTV'ye ve her türlü vergiye yapılan zam, maaşların erimesine sebep oldu. Bu zamlara tepki gösteriyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)