Emeklilere promosyon ödemeleri başlıyor! Başvuru nereden yapılıyor?

Kamu bankalarının emeklilere sunduğu promosyonların ödemesi bugün itibarıyla başlıyor. Peki emekli promosyon başvuruları nereden yapılıyor? Daha önceden promosyon alanlar, bunu başka bir bankaya taşıyabilir mi? İşte detaylar...

EKONOMİ 28.03.2024, 11:00 28.03.2024, 11:08 Hakan Öksüz
Emeklilere promosyon ödemeleri başlıyor! Başvuru nereden yapılıyor?

Emeklilerin kamu bankalarından alacağı promosyonlar için başvurular sürüyor. 8 bin liradan başlayan promosyon tutarı, 12 bin liraya kadar çıkıyor. İşlemleri sona eren emeklilerin, promosyon ödemelerinin alacakları tarih merak ediliyordu. Edinilen bilgilere göre promosyon ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor. 

Emekli promosyon başvuruları nereden yapılıyor? 

Peki emekli promosyon başvuruları nereden yapılıyor? Promosyondan yararlanmak isteyen emekliler, e-Devlet veya bankalar üzerinden başvurularını gerçekleştirecek.

Promosyon için bankaların 3 yıl taahhüt talep ettiği kaydedildi. Daha avantajlı bir teklif gelmesi halinde banka değişikliği yapılabilecek. Birden çok emekli maaşı alan vatandaşlar, ayrı ayrı başvuruda bulunabilecek.

16 milyon civarında kişinin promosyon düzenlemesi kapsamında yer aldığı belirtildi. Dul yetim aylığı alanlara da asgari 5 bin lira ödeme yapılacağı kaydedildi. 

Başka bankaya promosyonu taşımak mümkün

Peki halihazırda promosyon alanların durumu ne olacak? Konuya dair bilgi veren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Bu kişiler, promosyonlarını daha avantajlı teklif sunan bankalara taşıyabilir. Bunun cezai sorumluluğu yok. Eşten dolayı dul maaşı ödenen vatandaşlar da promosyon alabilir." dedi.

Yorumlar (0)