Emekli promosyonunda o şart kaldırıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli promosyonunda taahhüt koşulunun geçici olarak kaldırıldığını bildirdi. 

EKONOMİ 19.03.2020, 17:01
Emekli promosyonunda o şart kaldırıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli promosyonunda taahhüt koşulunun kaldırılması amacıyla bankalara yazı gönderildiğini açıkladı. 

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında böyle bir karar alındığını belirterek, "Aldığımız bu önlem sayesinde risk grubunda olan emeklilerimizin ve hak sahiplerinin promosyon taahhüdü için ayrıca bir işlem yapmasına ya da bankaya gitmesine gerek olmayacak. 2020-2023 dönemi için imzalanan protokol gereği, emeklilerimiz ve hak sahiplerinden taahhütname onayı almadan promosyon ödemesi yapılamıyordu." dedi.

Aylığını başka bankaya taşımak isteyenlerin aktarma yapabileceğine dikkat çeken Selçuk, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni koronavirüse karşı açıkladığı tedbir paketi kapsamında da kamu bankalarımız, 76 yaş üzerindeki emeklilerimiz talepte bulunursa, aylık ödemelerini evlerinde yapacaklar." diye konuştu. 

Yorumlar (0)