Türkiye'deki ligler ertelendi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'deki bütün liglerin ertelendiğini açıkladı.

SPOR 19.03.2020, 17:13 19.03.2020, 18:27
Türkiye'deki ligler ertelendi!

Bugün 13.30'de Bakan Kasapoğlu başkanlığında, futbol,basketbol,voleybol federasyon başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanıyla yapılan toplantı sonucunda liglerin ertelenmesi kararı alındı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: "Koronavirüs salgınıyla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemlerle bu işin üstüne giden birkaç ülkeden biriyiz. Devletimizin tüm kurumları ellerinden geleni yapıyor. Tedbirlere harfiyen uyulması çok önemli."

Birçok ülkede ligler ertelendi

Kasapoğlu: "Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA'da da EURO 2020'nin 1 yıl ertelenmesi kararını aldı."

Seyircisiz oynama kararınında birçok ülkeden önce alındığı ifade eden Kasapoğlu, "Seyircili oynanan müsabakaların, seyircisiz oynanması kararı almıştık. Bu uygulandı. Bunu avrupada en önce yapan biziz." ifadelerini kullandı.

Tedbirler kapsamında ligleri erteledik

Federasyon başkanlarıyla ortak bir karara vardıklarını açıklayan Kasapoğlu, "Hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir." dedi.

Nihat Özdemir'in açıklamaları...

Bakan Kasapoğlu'ndan sonra söz alan TFF Başkanı Nihat Özdemir, tarih konusunu daha sonra açıklayacaklarını belirtti. Hedeflerinin en kısa sürede ligleri tekrar başlatmaya yönelik olduğunu söyleyen Özdemir, 27 Haziran'a kadar seyircili olarak ligi tamamlamayı istediklerini belirterek, en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Sporcular kendine iyi bakmalı

Özdemir'den sonra konuşan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, maçların ertelenmesinden ötürü mutlu olduklarını, bu süreçten sonra sporculardan ve kulüplerden farklı istekleri olacağını, kendilerine sıkı bakmaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)