Ek gösterge bekleyenler dikkat: Bakandan çok önemli açıklama…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den 3600 ek göstergeye ilişkin önemli bir açıklama geldi. Bilgin, bundan sonraki süreç içinde Memur-Sen ve diğer bakanlıklarla görüşme safhasına geçileceğini kaydetti.

EKONOMİ 30.11.2021, 13:15
Ek gösterge bekleyenler dikkat: Bakandan çok önemli açıklama…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin, Türk-İş tarafından otelde düzenlenen ‘Pandemi Döneminde Çalışma Hayatında Kadın’ isimli bir seminere katıldı. Burada yaptığı konuşmada Bilgin, asgari ücreti uzlaşı yöntemiyle çözmek istediklerini kaydederek, “Asgari ücrete ilişkin sayın başkanın tavrı çok net: emek korunacak.

Adı üstünde asgari ücret. Türkçe’de güzel bir şekilde açıklanmış. Bu sayının toplumu tatmin edecek, toplumun adalet duygusunu geliştirecek, “Burada emekçiler sahipsiz değil, devletimiz bir sosyal devlettir ve buna da sahip çıkmaktadır’ kanaatini ortaya koyacak bir seviyede olacağını düşünüyorum. Ben de bu anlayıştayım ve sayın başkanla bu konuya ilişkin uzlaşma içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

“Beyaz bayrak uygulaması yaşama geçirilecek”

Bakan Bilgin, toplumdaki modernleşmeyle işçi oranında artış görüldüğünü ve bu oranın sendikalaşmayı da olumlu manada etkilediğini söyleyerek, “Konuya ilişkin Beyaz Bayrak Projesi’ni yaşama geçireceğiz. Eğer bir iş yeri primlerini yatırıyorsa ve prim borcu yoksa, daha da önemlisi eğer sendikalıysa ona beyaz bayrak vereceğiz ve bayrağın üstünde, ‘Burada düzgün ve örgütlü iş vardır’ yazacak.

İşçilerin örgütlenmesi yalnızca emek açısından değil bizim için de çok önemli çünkü kayıt dışılığı ortadan kaldırıyor. Bir iş yerinin kayıtsız olması demek emekten, toplumun değerlerinden, vergiden çalan bir iş yeri demektir. Yani ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasıyla da buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı ne zaman?

Bakan Bilgin, toplantının çıkışında da Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 1 Aralık tarihinde yapılacağını kaydetti.

Yorumlar (0)