Depremzedelere faizsiz kredi borcu ertelemesi çağrısı!

TESK Genel Başkanı Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem yüzünden evi ve iş yerini kaybeden depremzedelerin kredi borçlarında faizsiz erteleme talebinde bulundu.

EKONOMİ 27.01.2020, 09:47 27.01.2020, 09:48
Depremzedelere faizsiz kredi borcu ertelemesi çağrısı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 24 Ocak'ta gerçekleşen ve merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerin kredi borçları hakkında önemli bir talepte bulundu.

Faizsiz erteleme ve yeniden iş yeri kurabilmek için faizsiz kredi çağrısı yaptı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada ilk olarak Elazığ ve Malatya, ardından depremden etkilenen her yerde hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi. TESK Genel Başkanı, yaşanan depremde evi ve iş yerini kaybeden vatandaşlara destek olunması ve zararlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgularken depremzede vatandaşların, esnafın ve sanatkarların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarında faizsiz ertelemeye gidilmesi gerektiğini açıkladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken, depremzedelere iş yerlerini yeniden kurabilmeleri için uzun vadeli ve sıfır faizli kredi imkanının da sağlanması gerektiğini de vurguladı.

Yorumlar (0)