Çin'den, kripto para piyasasını alt üst edecek açıklama

Çin, kripto para birimleriyle ilgili bütün işlemlerin yasa dışı olduğunu belirterek bu işlemlerin yasaklanması gerektiğini açıkladı.

EKONOMİ 24.09.2021, 14:13
Çin'den, kripto para piyasasını alt üst edecek açıklama

Çin merkez bankası Halk Bankası (PBOC) web sitesinde, Tether ve Bitcoin dahil olmak üzere bütün kripto para birimlerinin asıl para birimi olmadığı ve piyasada dolaşıma giremeyeceği aktarıldı.

Kripto piyasasını alt üst edecek açıklama

Kripto para birimlerinin geleneksel para birimi olarak piyasalarda olarak dolaşmaması gerektiğine vurgu yapan Çin Halk Bankası, internet üzerinden denizaşırı borsaların Çin'de yatırımcılara hizmet vermelerinin yasaklandığını da ifade etti.

Ayrıca PBOC, finansal kurumların, internet şirketlerinin ve ödeme şirketlerinin kripto para ticaretini kolaylaştırmasını da yasakladığını duyurdu.

Bitcoin’de yüzde 6 düşüş

Merkez bankasının haricinde bankacılık, döviz düzenleyicileri ve menkul kıymetler de dahil olmak üzere ortak bir açıklama yapan 10 Çin devlet kurumu, kripto para birimlerinin spekülatif ticaretine "yüksek basınçlı" baskıyı sürdürmek amacıyla yakın çalışacaklarını bildirdi.

Açıklamanın ardından Bitcoin, yüzde 6 düşüş yaşayarak 2 bin 100 seviyelerine geriledi.

Ayrıca, Çin’in ekonomik planlama ajansı, devletin kripto madenciliğini ortadan kaldırmasının acil bir görev olduğunu belirterek karbon hedeflerine ulaşmak adına önemli olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)