Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’nın tavrını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan bugün Üsküdar’daki Haz. Ali Camisi’nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarına ABD ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 24.09.2021, 14:13 24.09.2021, 16:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’nın tavrını eleştirdi

Cumhurbaşkanı, bugün Amerika ile ilişkiler konusunda yeni açıklamalar yaptı. Erdoğan, iki NATO ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’nin çok daha farklı bir konumda olması gerektiğine dikkat çekerek, ancak Amerika’nın şu anda terör örgütlerine çok fazla destek verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şunları da söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri terör örgütleri ile mücadele bir yana, onlara sürekli olarak araç geçiş desteği vermekte. Bu gelişmelerin tün dünya kamuoyu ile paylaşılması gerekli" diyerek tepkisini dile getirdi ve ardından Rusya ile olan ilişkilere de değindi. 

Rusya’dan beklentilerimiz büyük

Erdoğan Putin ile ilgili olarak da; "Benim Rusya Başkanı Putin’den beklentilerim çok farklı. Suriye'de şu an hüküm sürmekte olan rejim ülkemizin güneyinde çok önemli tehdit oluşturuyor. İkili ilişkilerimizi Rusya ile daha iyi yerlere taşımalıyız. Şu anda belirlediğimiz hedefimiz ise; 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmi. Başkan Putin'den, farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde de yürütmeliyiz” dedi.

Yorumlar (0)