Borsa ilk yarıda yükseliş sağladı

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında yüzde 0,77 değer kazanan BIST 100 endeksi, 1.107,46 puan seviyesine ulaştı.

EKONOMİ 27.08.2020, 13:33
Borsa ilk yarıda yükseliş sağladı

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında alış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, saat 13.30 itibarıyla Çarşamba günü kapanışına göre 8,45 puan yükselerek 1.107,46 düzeyine çıkarken, toplam işlem hacmi ise 6,8 milyar lira seviyesinde oldu.

İlk yarıda holding endeksi yüzde 0,49 değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 1,13 yükseliş sağladı. Sektör endeksleri arasında en çok artan yüzde 1,93 ile bilişim sektör endeksi olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,43 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı sektör endeksi oldu.

Ekonomi uzmanları, küresel piyasalarda bugün TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Murat Uysal'ın da katılımcı olarak yer alacağı ve Fed (Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası) Başkanı Jerome Powell'ın gelecek dönem politikalarına dair önemli ipuçları vermesinin öngörüldüğü Jackson Hall'deki konuşması öncesi satış ağırlıklı bir seyrin olduğu fakat Borsa İstanbul'un tamamından pozitif ayrıştığını kaydetti.

Öğleden sonra yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri verileri açıklanacakken, yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinci çeyrek büyüme ve haftalık işsizlik başvurularının izleneceğini belirten ekonomi uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki müzakereler, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisine dair haber trafiği ve Türkiye-Yunanistan odaklı Doğu Akdeniz'deki gerilim başta olmak üzere jeopolitik olayların da ekonomi gündeminin başında bulunduğunu bildirdi.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.120 ve 1.150 bant aralığının direnç konumunda bulunduğunu ifade eden ekonomi uzmanları, 1.070 puanın ise destek olarak öne çıktığını dile getirdi.

Yorumlar (0)