ABD ve Rus askerleri birbirine girdi!

ABD "Rus askerleri, Amerikan askerlerinin aracına çarptı" iddiasında bulundu, Rusya ise ABD askerlerinin Suriye’de Rus devriyesini engellediğini ileri sürdü.

DÜNYA 27.08.2020, 13:51 27.08.2020, 17:08
ABD ve Rus askerleri birbirine girdi!

Önceki gün Suriye’nin doğusunda Rus ordusuna ait askerî konvoyundaki araç ile Amerikan ordusuna ait askerî aracın çarpışması sonucu en az 4 Amerikan askerinin yaralandığı ileri süren ABD, kazanın meydana geldiği alanda Rus askerî helikopterinin hızlı ve alçak uçuş yaptığını iddia etmişti.

Yaşanan bu olay, Suriye rejimini destekleyen Rus birlikleri ile Esed karşıtı ABD ordusunun Suriye’de karşılaşması sonucu Amerikan askerlerinin yaralandığı ilk olay olarak değerlendirilmişti.

Rusya: ABD askerleri devriyemizi engelledi

Rusya Savunma Bakanlığı ise Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen açıklamayı yalanlayarak, Suriye’nin doğusunda, Rus ve ABD askeri araçlarının çarpışması olayından ABD askerlerini sorumlu tuttu. Rusya Savunma Bakanlığı, Amerikan askerlerinin Rus devriyesini engellemeye çalıştığını ileri sürdü.

ABD ve Rusya genelkurmaş başkanları görüştü

Olay üzerine Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile telefonda görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Prosedür gereği Rus askerî konvoyunun geçişinden önce Amerikan tarafına önceden bilgi verilmiştir" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, önceden bilgi verilmesine rağmen Amerikan askerlerinin mevcut anlaşmaları ihlal ettiğini ve Rus devriyesini engellemeye çalıştığını iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, askeri polise karşı hadiseleri engellemek ve polislerin görevini yerine getirmesi için Rus Silahlı Kuvvetleri askerlerinin de gerekli tedbirleri aldığını bildirdi.

Yorumlar (0)