Binali Yıldırım emekli maaşına zam için tarih verdi

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş zammına ilişkin yaptığı açıklamada “Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak” dedi. Yıldırım, zam için 1 Ekim'i işaret etti.

EKONOMİ 23.08.2023, 10:02 Şeyda Gül
Binali Yıldırım emekli maaşına zam için tarih verdi

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, A Haber canlı yayınında milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacağını belirten Yıldırım, çalışma ile ilgili tarih de verdi. Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışmasının yapılacağını duyuran Binali Yıldırım, Meclis tatilinin biteceği 1 Ekim'i işaret etti.

Enflasyon karşısında zayıf kaldı

Emekli maaşlarının 2 bin 500'den 7 bin 500'e kadar çıkarılmış olsa da yüksek enflasyon karşısında yetersi kaldığına dikkat çeken Yıldırım, “En düşük memur maaşı 2 katına çıktı, asgari ücret 11 bin 400 TL oldu. Burada en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zayıf kaldı” dedi.

Emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ipuçlarını Yıldırım, “TL alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacak” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ek artışa gidileceği mesajını vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün, yaptığı açıklamada “Emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil” diyerek ek artışa gidileceği mesajını vermişti.

Yorumlar (0)