Berat Albayrak, Varlık Fonu'ndan da affını istedi!

Berat Albayrak, yapılan son açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevinden de affını istedi. Albayrak, daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden de affını istemiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu af talebini kabul etmişti. 

EKONOMİ 27.11.2020, 17:10 28.11.2020, 12:44
Berat Albayrak, Varlık Fonu'ndan da affını istedi!

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu'nda görev değişime yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından geldi. Söz konusu açıklamada, Arda Ermut ile Berat Albayrak'ın Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevlerinden aflarını istedikleri belirtildi.

konusu isimlerin, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliklerinin bittiği ifade edildi. 

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahmet Burak Dağlıoğlu'nun getirildiği bildirildi. 

Ahmet Burak Dağlıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı olarak görev yürüttüğü biliniyor. 

Berat Albayrak, 8 Kasım Pazar günü resmî Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sağlık sebepleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını talep etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söz konusu af talebi onaylanmıştı.

"Resmen başkanı benim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye Varlık Fonu'nun resmen başkanının kendisi olduğunu ifade etmişti. Erdoğan, daha önce alınan kararların şimdiki süreçte de devam ettiğini belirterek, Türkiye Varlık Fonu'nun global anlamda daha farklı bir konuma sahip olmasının hedeflendiğini söylemişti. 

Erdoğan, Katar Emiri'nin Türkiye'ye ziyaretinin de bu hedef doğrultusunda atılan adımlardan biri olduğunu kaydetmiş, Katar ile bu kapsamda 11 anlaşmaya imza atıldığını ifade etmişti.

Söz konusu anlaşmalar ile bazı şirketlerin kendi hisselerini satışı ile farklı ülkelerde bulunan şirketlerin hisselerini satın almaya kadar birçok adım atıldığını belirten Erdoğan, bu konudaki tavrını net bir şekilde ortaya koymuştu.

Yorumlar (0)