Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan getirildi. Atama kararı Resmi Gazete'de paylaşıldı.

GÜNDEM 10.11.2020, 00:26 10.11.2020, 01:42
Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan atandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre görevinden ayrılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Lütfü Elvan getirildi.

Berat Albayrak yerine Lütfi Elvan

Albayrak'ın istifa talebini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan'ı atadı.

Alınan karar 10 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

 

Lütfi Elvan kimdir?

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde maden araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisanslarını tamamladı.

Etibank'ta yüksek mühendis olarak görev yaptı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde rol aldı. OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi görevlerini yaptı.

23. dönemde Karaman milletvekili olarak seçildi. 23. dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde, Antalya milletvekili olarak seçildi. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, Mersin milletvekili olarak seçildi.

64. hükümette Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer aldı.

65. hükümette Kalkınma Bakanı olarak kabinede yer aldı.

10 Kasım 2020 itibarıyla Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

İleri düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)