Kısadan Hisse anlatılan filmler, 5. kez ödüllendirildi!

5. yılında düzenlenen “Kısadan Hisse Kısa Film Günleri”nde ödüller, sahiplerini buldu! 23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen törende toplamda 35 bin lira para ödülü verildi.

KÜLTÜR-SANAT 27.11.2020, 17:18
Kısadan Hisse anlatılan filmler, 5. kez ödüllendirildi!

Beşincisi bu yıl Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Kısadan Hisse Kısa Film Günleri’nde ödüller, sahiplerini buldu! Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni programı; önceki yıllara ait ödül töreni ve lansman görüntüleri ile ön elemeyi geçen filmlerden ufak gösterimlerle başlangıcını yaptı.


Koronavirüs salgını tedbirleri doğrultusunda sosyal mesafeye uyularak gerçekleştirilen törende, yarışmaya katılan 433 film arasından genel kategoride 24, lise kategorisinde ise 7 filmin finale kaldığını ve 8 filmin ödüllendirildiği dile getirildi. 

Nazif Tunç’a Onur Ödülü verildi…


Kısadan Hisse Kısa Film Günleri kapsamında verilen "Onur Ödülü” bu yıl “Halk Film" adına yönetmen Nazif Tunç’a verildi.


 “Genel “ ve “Lise” kategorilerinde değerlendirilen törende; Hatice Aşkın "APP" filmiyle, Remiye Zeynep Yalçınkaya ise “Tears" filmiyle birincilik ödülüne değer bulundu. Törene katılamayan ve ödül yalan yönetmenler ise törene teşekkür videolarıyla renk getirdi.
Lise kategorisinde birinci olan Remiye Zeynep Yalçınkaya’nın ardından ikincilik ödülü, "Mütemadiyen" filmiyle İbrahim Kerem Tutal’a ve üçüncülük ödülü ise "Atom" filmiylke Bengisu Koca’ya verildi.


Genel kategoride ise; birinci olan Hatice Aşkın'ın ardından, "Tor" filmiyle Ragıp Türk'e ikincilik ödülü ve "İkame" filmiyle Erkan Orasan'a üçüncülük ödülü verildi.
Genç Öncüler Özel Ödülü'nin sahibi "Yağmur Olup Şehre Düşüyorum" filmiyle Kasım Ördek olurken, Jüri Özel Ödülü ise "Servis" filmiyle Ramazan Kılıç'ın oldu.
 

Yorumlar (0)