Benzine gece yarısı indirim geliyor

Petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı, iç piyasada akaryakıt ürünlerine indirim gündemde. Benzin fiyatlarında bu gece yarısı 12 kuruş indirim öngörülüyor.

EKONOMİ 23.10.2020, 11:14 25.10.2020, 18:39
Benzine gece yarısı indirim geliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle mücadeleye dair uygulamaya konulması öngörülen ekonomik destek paketi ile ilgili belirsizlikler sürdüyor, bu da petrol fiyatlarının düşmesinde etkili rol oynuyor.

Dün 41,45 dolar seviyesine kadar gerileyen Brent petrol varil fiyatı, haftanın son işlem gününde 42 dolar düzeyinde bulunuyor.

12 kuruş indirim bekleniyor

Petrol fiyatlarında oluşan gerileme, iç piyasada akaryakıt ürünleri arasında benzin için indirimi gündeme getirdi. Enerji uzmanları bu gece 00.00'dan itibaren pompa fiyatına yansımak kaydıyla benzinin litre fiyatı üzerinde 12 kuruş indirim öngörülüyor.

İndirimli benzin fiyatlarının pompaya yansıması sonrası İstanbul'da litre fiyatı 6 lira 80 kuruş dolaylarında olan benzinin 6 lira 68 kuruşa gerileyeceği belirtiliyor.

Putin'in açıklamaları

Petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeler üzerine Rus lider Vladimir Putin, OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve OPEC müttefiklerinden mütevellit OPEC grubunun hayata geçirdiği petrol üretim kısıtlaması süresinin biraz daha uzatılabileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)