Bakanlıktan iş kurmak isteyen engelli vatandaşlara müjde: Başvurular başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı engelli vatandaşların kendi işlerini kurması amacıyla verilen 143 milyon TL’yi aşkın desteğin erişilebilirliğini daha da arttırmak maksadıyla bu sene başvuruların e-Devlet’ten alınmaya başlandığını kaydetti.

EKONOMİ 17.06.2021, 15:48 18.06.2021, 12:37
Bakanlıktan iş kurmak isteyen engelli vatandaşlara müjde: Başvurular başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, engelli vatandaşların kendi işlerini kurmasına yardımcı olmak ve istihdam edilebilmek için 2014 senesinden itibaren 3 bin 90 projeye toplamda 143 milyon liraya aşan destek sağlandığını kaydederek, “Erişilebilirliği arttırmak ve başvuru sürecini kolaylaştırmak için bu sene hibe başvurularını e-Devlet’ten alıyoruz. Yapmış olduğumuz düzenlemelerle daha çok vatandaşımızın bu imkanlardan istifade edebilmesi hususunun önünü açmış olduk.” dedi.

“16 milyon TL’yi aşan destek engelliler için kullanılacak”

Bakan Bilgin, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon'un 2021 yılı 1. Toplantısında alınan kararlar gereğince toplamda 352 proje için 19,7 milyon TL’lik desteğin daha verileceğini söyledi. Bu desteğin yaklaşık olarak 16,6 milyon TL’si engellilere kaynak için kullanılacak.

Verilen bu destekle engellilerin kendi işlerini kurmaları engelli istihdamını sağlayacak olan destek teknolojilerine, engellinin iş yeri ve işe uyumunun sağlanması, engellilerin istihdamını arttıran mesleki eğitim ile zihinsel ve ruhsal engelli bireylerin istihdamının sağlanacağı Korumalı İş Yeri Desteğine dair projelerin finanse edilmesi işlemi yapılıyor.

Yorumlar (0)