Bakan Şimşek: “Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini söyleyerek, “Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

EKONOMİ 18.04.2024, 17:53 Melina Ay
Bakan Şimşek: “Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik”

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, gelir vergisi mükelleflerine ilişkin verileri paylaştı. Şimşek, 2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellef ile ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefin gelir vergisi beyannamesi verdiğini belirterek, "Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz" dedi.

Beyanname vermeyen mükelleflere davet

Şimşek, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini açıklayarak, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

“Vergi yükümlülüklerinde önemli adımlar atıyoruz”

Başkan Şimşek, Türkiye'nin vergi sisteminin şeffaflığını artırmak ve vergi adaletini sağlamak için sürekli çaba sarf ettiğini belirtti. Şimşek, vergi dairesi olarak adil rekabet ve mali disiplini sağlamak için kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Kamuoyunu bilgilendirme ve vergi yükümlülüklerini yerine getirme konusunda da önemli adımlar attıklarını ifade etti. Şimşek, vergi sisteminin şeffaflığını artırmak ve vergi adaletini sağlamak için sürekli çaba sarf ettiklerini ve mükellefleri vergi konusunda bilinçlendirme çabalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)