Bakan Muş, ABD’li yatırımcılara seslendi: “İş birlikleri için hazırız”

ABD ile sağlanan ilişkilere önem verdiklerini dile getiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Amerikalı yatırımcılara seslendi. Muş, ABD’yi değerli bir ortak olarak gördüklerini ve iş birliği için hazır olduklarına dikkat çekti.

EKONOMİ 22.09.2022, 12:49 23.09.2022, 08:52
Bakan Muş, ABD’li yatırımcılara seslendi: “İş birlikleri için hazırız”

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasının temsilcileri ile görüşme sağladı. Toplantıya katılım sağlayan Ticaret Bakanı Muş, burada gerçekleştirdiği açıklamalarda ABD ile iş birliği için hazır olduklarını vurguladı.

“Üzerimize düşen her şeyi yapacağız”

Güçlü bir tabanda eylemlerini gerçekleştiren bir Türkiye olduğunu ifade eden Muş, “Türkiye’nin kalkınma çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sorunsuz bir şekilde sürdürülecektir. Türkiye'nin ticaret alanında sergilediği temel düşünce teknolojik dönüşüme katkı sağlayacak ve rekabet gücü yüksek bir ticaret ve üretim üssü haline gelecektir. Bu noktada ABD ile oluşturduğumuz ilişkilere oldukça önem gösteriyoruz. Bu çalışmalar noktasında Amerikalı yatırımcıları değerli bir ortak şeklinde görüyoruz. İş birliği sağlanması adına her zaman kapımız açık. Ekonomik birlikteliklerin geliştirilmesi adına gereken istek ve iradenin her iki kesimde de olduğunu görüyoruz. Türk ve Amerikan iş birlikleri için isteğimizi iletiyor ve oluşacağına inanıyoruz. Biz tarafımıza düşen her şeyi yapacağız." dedi.

Birçok önemli isim katılım sağladı

ABD'li iş dünyası temsilcileri ile görüşme sağlanan toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katılım sağladı.

Dünyaca ünlü markalar toplantıya katıldı

Düzenlenen toplantıya, GE, Coca Col, Anheuser-Busch, Plug&Play, Ford, JP Morgan, Citigroup, AmerisourceBergen, Meta, Amazon, SpaceX, Boeing ve P&G gibi firmaların üst düzey idarecileri de yer aldı.

ABD'li firma temsilcilerinin haricinde Türkiye’den ise THY, TUSAŞ, Türk Telekom, Getir, Borusan Holding, Hepsiburada, Limak ve Kibar Holding gibi Türk firmalarının yöneticileri de toplantıya katılım sağladı.

Yorumlar (0)