Bakan Işıkhan duyurdu: O borçlar ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenlerimizin mevcut prim borçları, mücbir sebep düzenlemesi kapsamında ertelenmiştir” dedi.

EKONOMİ 27.07.2023, 13:41 Şeyda Gül
Bakan Işıkhan duyurdu: O borçlar ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki işverenlerin mevcut prim borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenlerinin mevcut prim borçları, mücbir sebep düzenlemesi kapsamında ertelediklerini belirten Bakan Işıkhan, “29 Aralık 2023 tarihine kadar ertelendi” dedi.

Yanlarında olmaya devam edeceğiz

Bakan Işıkhan, paylaşımında “Depremden etkilenen illerimizin ekonomisi ile çalışma hayatını rahatlatmak ve güçlendirmek için işverenlerimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Depremlerden etkilenen bazı il ve ilçelerdeki 'mücbir sebep hali' uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ım imzasını taşıyan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca ilan edilen "mücbir sebep hali"nin Hatay, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 30 Kasım 2023'e kadar süreceği ilan edildi.

Yorumlar (0)